In het kort

Bewegen is gezond, niet alleen voor je lijf. Door te bewegen word je mentaal gezonder en ben je weerbaarder.

Waarom bewegen?

Uit onderzoek blijkt dat mensen met psychische klachten als stress, somberheid, psychose of angst minder last hebben van hun klachten als ze meer gaan bewegen.

Bewegen kan heel erg leuk zijn, denk aan een mooie wandeling, een fijne fietstocht of een potje voetbal. Het geeft plezier en daardoor een goed gevoel.

Daarnaast kun je je voorstellen dat als het je lukt om meer te gaan bewegen, je een trots gevoel krijgt en dat dit zelfvertrouwen kan geven. Samen bewegen met anderen zorgt voor meer sociale contacten en hierdoor ook plezier.

Word mentaal en fysiek fitter

Doordat psychische klachten afnemen, genieten mensen meer van het leven en kunnen ze hun sociale contacten en werk weer beter oppakken.

Als je regelmatig beweegt ga je beter in je vel zitten, je wordt mentaal sterker en lichamelijk fitter. Dit kan er voor zorgen dat je minder kans hebt om ziektes te krijgen zoals suikerziekte of hart-en vaatziekten of het kan zelfs helpen bij het behandelen als je al een ziekte hebt zoals suikerziekte.

Meld je aan voor een proefles

Lijkt het je leuk om een les uit te proberen? Je kunt een gratis proefles volgen om te kijken of je het leuk vindt en kennis te maken met de trainer. Als de proefles bevalt, kun je je definitief aanmelden.